Martin ble vesteuropeisk mester!

Martin ble vesteuropeisk mester!

I dag løftet Martin Borgland Rønning på Vesteuropeisk mesterskap i styrkeløft i Spania, hvor han løftet seg til seier i klasse +120 kg.

Martin har det siste året løftet utstyrsfritt, men har de siste par månedene tatt på seg utstyr igjen for å delta på dette mesterskapet.

Han fikk tre godkjente knebøy på 375, 385 og 395 kg. Det var et lett sisteløft, så her blir det nok mer kg på VM.

I benkpress åpnet han trygt på 325 kg. Til tross for at avløfteren glapp stangen og Martin måtte rette det opp igjen, gikk løftet bra. Han økte til 340 kg i neste forsøk. Nederlandske Floris Van Melis gikk inn for å hjelpe med avløftet i dette løftet. Dessverre klarte han å ryke bicepsen under avløftet, det så virkelig ikke godt ut! Under dette løftet tok spotteren stangen før «rack»-signalet fra dommeren og Martin fikk omløft. I andre forsøk på 340 kg gikk det knirkefritt både for Martin og avløfter. Han økte til 352,5 kg i siste forsøk. Dette ble et rotete løft og han fikk det underkjent på nedoverbevegelse.

I markløft ble det problematisk. Etter å ha varmet opp med en oljete stang (!) senket han åpningsløftet til 300 kg. Dette ble hans eneste godkjente resultat i øvelsen. Han glapp andre løft på 325 kg og stod over siste forsøk.

Sammenlagt ble det 1035 kg og gull i klassen. Martin ble 3. beste løfter på poeng på mesterskapet.

Dette er Christiania Atletklubbs første internasjonale medalje! Gratulerer Martin! Vi støtter deg på veien mot VM i november og vil heie deg frem både på trening og på plattingen.

(Foto: IPF arkivfoto 2011)