NM i Vektløfting 2016

I morgen, fredag 19.02, går startskuddet for NM vektløfting senior og veteran. Med 171 løftere totalt fra hele landet ventes det imponerende løfting fra fredag til søndag! NM holdes i år i Trondheim, på Clarion Hotel & Congress. Fra Christiana Atletklubb er det fire seniorløftere som skal delta.

Først ut lørdag 20.02, er Martin Wenstad Janssen og Fredrik Kvist Gyllensten som løfter i samme pulje, og er andre pulje ut på lørdagen.

Martin løfter i -69 klassen og løfter på NM for første gang. Han har bakgrunn i crossfit og har ikke drevet med vektløfting mer enn en sesong. Den siste tiden har han satset på vektløftingen og har som mål å havne på pallen under NM, selv om det er tøff konkurranse i klassen. Tidligere har han deltatt på både RM i høst og ØM i januar, hvor han tok gull!

cak3

Fredrik deltar i -77 klassen, og har løftet på NM flere ganger tidligere. Fredrik satser på å slå sine tidligere stevneperser på NM i helgen, og har hatt en tung, men god, mengde- og oppkjøringsperiode frem mot stevnet.

cak4

To puljer etter Martin og Fredrik løfter Celine Mariell Bertheussen. Dette er Celines første NM, og hun har kun drevet med vektløfting i et år, men har oppnådd solide resultater i den perioden. Som Martin har hun også deltatt på RM og ØM, og tok da gull i klassen. Celine løfter i -63, og har et ønske om å få med seg elitemerket i vektløfting denne våren.

cak2

Søndag løfter Chisom Okeke, som deltar i -94. Dette er første gang Chisom deltar på NM, selv om han hadde kvalifisert til NM året før. Chisom deltok på RM og ØM, og er en solid løfter som skaper mye liv på plattingen! Han har som mål å forbedre seg fra tidligere stevneløft, og satser mot å være fornøyd med egen innsats etter stevnet. Han har slitt noe med skader den siste perioden, men har stått på likevel, og vi tviler ikke på at vi får se noen imponerende løft fra Chisom!

cak1

Vi ønsker alle utøverne våre lykke til på stevnet i helgen! Dere kan følge med på livestream som vil legges ut på NVF sin facebookside i løpet av morgendagen.