Ofte stilte spørsmål

Her blir de ofte stilte spørsmålene vi får publisert for å gjøre det lettere for dere å finne informasjon. Finner du ikke det du lurer på her? Send en mail til post@christianiaak.no

Hva må jeg gjøre for å bli medlem?

Alt du trenger å gjøre er først å kontakte oss på mail hvor vi avtaler et møte med deg. Hvis du bestemmer du deg for å bli medlem hos oss, signerer du en klubbkontrakt og vil i ettertid motta en faktura fra klubben på medlemskontingent. Vi krever også at alle våre medlemmer gjennomfører nettkurset Ren Utøver og bekrefter dette ved å sende oss diplom ved gjennomført kurs. Last ned klubbkontrakten her: Klubbkontrakt CAK

Hva koster medlemskap i CAK?

Medlemskap koster 1000 kr per kalenderår, det er en avgift som vil gå direkte til klubben og de kostnadene klubben har.

Må jeg konkurrere for å trene i klubben?

Nei, det trenger du ikke. Du kan fint være medlem, få treningsprogram og trene hos oss uten å konkurrere.

Er det organiserte treninger med instruktør?

Nei, det er ikke gruppetimer, men vi forsøker å ha en noen fellestreninger for å hjelpe alle så godt vi klarer. Alle får hjelp med å komme i gang med første program og teknikkhjelp. Vi har flere trenere i klubben, samt en del medlemmer med god kompetanse både fra vektløfting og styrkeløft.

Har dere egen treningslokale?

Vi har per dags dato ikke eget treningslokale, men vårt mål er å skaffe egne lokaler så fort som mulig.

Trener dere sammen når dere ikke har egen treningslokale?

Javisst gjør vi det! Mesteparten av styrkeløfterne i klubben trener hos Treningsspesialistene i Ensjø. Dette er et kommersielt treningssenter som vi har rabattavtale med (449- kr/måned for klubbmedlemer). Vi har også drop-in avtale for medlemmer for de som ønsker å delta på fellestreninger men ikke trener fast på Ensjø. Vektløfterne våre trener på Magnat Center i Skøyen. Vi har desverre ikke noe avtale med Magnat Center, men vi kan skrive under på at det er et ideell treningssenter for de som ønsker å drive med vektløfting. Noen styrkeløftere trener også ved Magnat Center.

Hvordan melder jeg meg inn som medlem hos Treningsspesialistene gjennom klubben?

Du må sende en epost til post@christianiaak.no og si at du ønsker å bli medlem gjennom klubben hos Treningsspesialistene. Dersom alt er i orden med klubbmedlemskapet ditt vil du få tilsendt et påmeldingsskjema for klubbens medlemmer.

Hvordan fungerer drop-in hos treningsspesialistene?

Dersom du er medlem i klubben, og ønsker å komme på drop-in time, så må du melde fra minst 4 dager i forveien slik at vi kan varsle ledelsen hos Treningsspesialistene. Dette gjør du ved å sende en epost til post@christianiaak.no eller ta kontakt direkte med Gerrit (Leder) eller Magna Karina (Nestleder). Prisen for drop-in er 50.- kr søndager etter kl. 15.00, ellers gjelder ordinær drop-in pris på 179.- kr.

Hvilke øvelser konkurrerer man i i styrkeløft og vektløfting?

I styrkeløft er det knebøy, benkpress og markløft – i den rekkefølgen. Man kan også bare konkurrere i benkpress enkeltløft. I olympisk vektløfting er det rykk og støt.

Hva må jeg gjøre for å kunne konkurrere?

Først må du være medlem i en klubb. For å kunne konkurrere i styrkeløft må du signere antidopingkontrakten som sendes inn til Norges Styrkeløftforbund (NSF). Når kontrakten er registrert og godkjent av NSF vil din løftelisens være i orden. Alle resultater fra stevner blir registrert på resultatservice. For å konkurrere i vektløfting holder det med medlemskap i en klubb, du trenger først lisens når du  skal delta på NM eller større stevner. Lisens bestilles fra forbundskontoret via klubben.

Hvor finner jeg løftelisensen og resultatene mine?

For styrkeløft finner du de på NSF sine hjemmesider under Stevner. Du kan søke opp ditt eget navn under «Løftere» på venstre meny.

Hva er kravet til NM i Styrkeløft/benkpress eller NM i vekløfting?

Kravene for styrkeløft og benkpress finner du HER. For vektløfting finner du kravene HER.

Hvor finner man oversikt over stevner og hendelser?

Full oversikt er registrert på Terminlisten til NSF, eller Terminlisten til NVF.